Obiective turistice de vizitat

Județul Hunedoara este unul dintre județele cu o încărcătură istorică foarte mare. Se pare că datorită bogățiilor oferite de natură strămoșii noștri din cele mai îndepărtate timpuri și nu numai au poposit și trăit pe meleagurile Județului Hunedoara în deplină armonie dar și ducând lupte grele pentru supremație sau doar pentru supraviețuire. Dacă îți dorești să vii Hunedoara și chiar să te cazezi la Hotel Astoria Hunedoara ne-am gândit să-ți oferim câteva informații despre obiectivele turistice mai importante pe care le poți vizita. Am alcătuit un fel de top cinci obiective turistice importante din Județul Hunedoara, astfel încât tu să poți căuta mai ușor atracția turistică pe care ți-ai dori să o vizitezi. Să începem.

 
1. Castelul Corvinilor
Pe primul loc în topul celor mai vizitate obiective turistice din Județul Hunedoara. Este supranumit și legenda vie a Transilvaniei.Timp de aproape 400 de ani Castelul Corvinilor a fost o fortăreață de temut și plină de viață. Acum reprezintă unul dintre cele mai vizitate muzee din Europa.
 
2. Sarmizegetusa Regia
Probabil cel mai reprezentativ obiectiv turistic din Județul Hunedoara. Este locul considerat ca fiind inima Daciei de odinioară. Dacă ajungi în Județul Hunedoara nu trebuie să ratezi ocazia de a vizita Sarmizegetusa Regia. Acolo a trăit și domnit cândva cel mai de temut rege al dacilor, Burebista. Sarmizegetusa Regia a fost principalul centru politic, religios, economic şi militar al lumii dacice.
 
3. Cetatea Devei
Cea mai importantă cetate medievală din Județul Hunedoara și mai ales din zona Transilvaniei. Reprezintă cel mai important simbol istoric din zona Devei, capitala municipiului Hunedoara.
Link către Cetatea Devei
 
4. Furnalul de la Govâjdia
Furnalul este vestit pentru că aici s-au produs unele componente din fontă pentru turnul Eiffel din Paris, și fontă pentru oțelul produs pentru turnul Eiffel la uzinele din Reșița. Construcția a început în anul 1806 și s-a finalizat în 1810.
 
5. Cetățile Blidaru și Cetățuie de la Costești
Cetatea dacică Costești – Blidaru este una dintre cele șase fortărețe dacice din Munții Orăștiei care fac parte din patrimoniul mondial UNESCO din România. Cetatea a fost construită în secolul I î.Hr. cu scop de protecție împotriva cuceririi romane. Se găsește lângă satul Costești, comuna Orăștioara de Sus din județul Hunedoara. Link către Cetatea Blidaru
Cetățuia Costești este situată pe valea Apei Grădiștei. Platoul superior al dealului unde este așezată cetatea are 514 m altitudine. Numele din vechime nu este cunoscut. Era o cetate puternică ce avea caracter defensiv, ea avea la bază o mare așezare civilă și era reședința obișnuită a regilor daci transilvăneni. Link către Cetățuia Costești
 
6. Fundătura Ponorului
Locul supradenumit și Raiul Fotografilor sau Palma lui Dumnezeu. Dacă ești pasionat de fotografie sau pur și simplu de drumeție prin zona în care cândva dacii hălăduiau liberi, atunci Fundătura Ponorului nu poți să o ratezi.
 

Sperăm că ți-am fost de ajutor. Dacă vrei să te ajutăm și cu alte informații nu ezita să ne contactezi. Bun venit la noi și drumeție faină.

Tagged , ,

Join the Conversation

Nu se publică.